download hack tools
manele noi
manele
albume noi
muzica noua
muzica de petrecere
muzica lautaresca live manele
muzica noua
Sikaszó
Zsámbék
Sikaszó
 
 
 
 
 
 
 


Casa din grinzi

Încă din cele mai vechi timpuri omul a avut tendinţa de a-şi moderniza spaţiul locuibil şi împrejurimile acestuia. Odată cu evoluţia omenirii s-au dezvoltat şi locuinţele acestuia: pornind de la peşterile din epoca de piatră, colibele din lut, căsuţele din lemn, casele de piatră, din cărămizi sau fier beton, ajungând până la zgârienorii cu structură din oţel.

Lemnul este una dintre cele mai vechi materiale de construcţii. Imaginea construcţiilor din lemn nu este deloc rară în ţările nordice, în mijlocul Europei, sau chiar aici la noi, în Transilvania. Mai demult casele din lemn se concepeau mai ales din grinzi, iar în zilele noastre tehnologia construcţiilor pe bază de schelete de grinzi sau structuri uşoare este răspândită în toată lumea.

Strămoşii caselor din grinzi de astăzi s-au construit în zonele montane, în aproprierea marilor păduri de răşinoase. Tradiţiile milenare ale arhitucturii din lemn sunt cunoscute în toată lumea. Totuşi, o parte din oameni nu au încredere, nu acceptă acest lucru. Alegerea unei tehnologii care diferă de cele tradiţionale (cărămizi, beton), este împiedicată de cele mai multe ori de două motive: nesiguranţa provenită din frica faţă de nou, lipsa de experienţă, sau lipsa de informare şi orientare.

A fi străin sau a se teme de ceva nou, sunt lucruri nefondate, din cauză că:

Durata de viaţă a caselor din lemn depinde de calitatea materiei de bază, de calificativul profesional al construcţiei, de modul de întrăţinere. Durabilitatea materialului de bază este de 300-400 de ani, durata de viaţă a unei construcţii de peste o sută de ani. Lemnul este un material pretenţios în construcţiile interioare, unde, după caz se poate combina bine şi cu piatră sau cărămizi.

Protecţia grinzilor contra incendiilor are ca factor direct secţiunea lor mare. Se aprinde numai la foc durabil, iar la o adâncime de cam 1 cm se carbonizează, închizând astfel calea de acces a oxigenului, împiedicând răspândirea rapidă a focului. În această stare grinda îşi menţine starea de rezistenţă, deci clădirea nu se dărâmă. Rezistenţa contra focului se poate îmbunătăţi cu substanţele moderne de stingere ale incendiului.

Se poate folosi orice sistem de încălzire: şeminee, centrale termice, etc. Instalaţiile de apă (baie, WC, saună) se pot monta liniştit, conform pretenţiilor fiecăruia.

Reguli concrete de proiectera nu sunt, se pot executa case cu dimensiuni preferate, în mod liber.


 
manele noi 2013
muzica noua
manele 2013
Layer2images/site_elemek/jobb_2.jpg/style); } if($menu == kategoria_id00